Tagliatelle s olivami a kapary
35 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyFeferony
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaCukr třtinový
- 2lžíceKapary sterilované
- 150gramůOlivy nakládané
- 400gramůRajčata loupaná celá
- 2lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl mořská
- 1lžíceLimetková šťáva
- Těstoviny
- 500gramůTěstoviny Tagliatelle
- 5litrůVoda pitná
- 1lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, česnek a nasekáné feferonky. Vmícháme rajčatový protlak, cukr a chvíli mícháme, až cukr zkaramelizuje. Přidáme kapary, nakládané olivy, rajčata a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a zvolna povaříme asi 10 minut.
- 2Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a přidáme do pánve k omáčce. Zlehka promícháme a dochutíme limetkovou šťávou.
- 3Podáváme v hlubokých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.