Tagliatelle s parmskou šunkou

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu vroucí osolenou vodu, vložíme do ní tagliatelle a vaříme asi 10 minut. Poté je scedíme a udržujeme v teple.
  • 2
    Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky, parmskou šunku nakrájíme na kostičky a odložíme stranou. Zakysanou smetanu smícháme s vejcem, mlékem, osolíme a opepříme.
  • 3
    Pažitku najemno nakrájíme. Zapékací misku vymažeme a na dno klademe plátky rajčat. Osolíme, opepříme a posypeme polovinou pažitky.
  • 4
    Na rajčata rozložíme nakrájenou parmskou šunku a střídáme vrstvy těstovin, rajčat a šunky. Nakonec posypeme zbytkem pažitky.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 6
    Vrstvy v zapékací misce přelijeme směsí zakysané smetany, vajec a mléka a posypeme nastrouhaným parmezánem. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.