Tagliatelle s parmskou šunkou
70 min.
Ingredience
- 200gramůTagliatelle
- 700gramůRajčata
- 300gramůŠunka parmská
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůZakysaná smetana
- 4lžíceMléko polotučné
- 1kusPažitka
- 100gramůSýr Parmezán
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3špetkySůl
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vroucí osolenou vodu, vložíme do ní tagliatelle a vaříme asi 10 minut. Poté je scedíme a udržujeme v teple.
- 2Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky, parmskou šunku nakrájíme na kostičky a odložíme stranou. Zakysanou smetanu smícháme s vejcem, mlékem, osolíme a opepříme.
- 3Pažitku najemno nakrájíme. Zapékací misku vymažeme a na dno klademe plátky rajčat. Osolíme, opepříme a posypeme polovinou pažitky.
- 4Na rajčata rozložíme nakrájenou parmskou šunku a střídáme vrstvy těstovin, rajčat a šunky. Nakonec posypeme zbytkem pažitky.
- 5Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 6Vrstvy v zapékací misce přelijeme směsí zakysané smetany, vajec a mléka a posypeme nastrouhaným parmezánem. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.