Tagliatelle s pórkem a krevetami

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
17 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety omyjeme, očistíme a propláchneme ve studené vodě.
  • 2
    Do hrnce dáme najemno nakrájenou šalotku, krevety, přidáme bílé víno, hrnec zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme.
  • 3
    Pórky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek, smetanu, sůl a pepř vložíme do hrnce a za občasného míchání vaříme 10 minut.
  • 4
    V dalším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu na obalu v ní uvaříme tagliatelle. Vodu slijeme, těstoviny propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a zakápneme lžící olivového oleje.
  • 5
    Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme těstoviny, na kostičky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme a za stálého míchání ohříváme.
  • 6
    Do prohřátých těstovin přidáme smetanu, pórek a omáčku z krevet, vše důkladně promícháme a zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.