Tagliatelle s pórkem a krevetami
60 min.
Ingredience
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusŠalotka
- 130mililitrůVíno bílé
- 2kusyPórek
- 80mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůTagliatelle
- 1lžíceOlej olivový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 50gramůAnglická slanina
- 1kusPažitka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
17 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Krevety omyjeme, očistíme a propláchneme ve studené vodě.
- 2Do hrnce dáme najemno nakrájenou šalotku, krevety, přidáme bílé víno, hrnec zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme.
- 3Pórky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek, smetanu, sůl a pepř vložíme do hrnce a za občasného míchání vaříme 10 minut.
- 4V dalším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu na obalu v ní uvaříme tagliatelle. Vodu slijeme, těstoviny propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a zakápneme lžící olivového oleje.
- 5Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme těstoviny, na kostičky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme a za stálého míchání ohříváme.
- 6Do prohřátých těstovin přidáme smetanu, pórek a omáčku z krevet, vše důkladně promícháme a zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.