Tagliatelle s ragú
210 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCeler řapíkatý
- 90gramůPancetta
- 220gramůHovězí maso mleté
- 220gramůVepřové maso mleté
- 3gramyOregano sušené
- 40gramůMrkev kořen
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 120gramůJátra kuřecí
- 125mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůTěstoviny Tagliatelle
- 20gramůSýr Parmezán
- 185mililitrůMléko polotučné
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pancettu. K zelenině přidáme mleté maso, posypeme oreganem, muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Necháme maso zatáhnout, poté přidáme nadrobno nakrájená drůbeží játra a vaříme do změny barvy masa.
- 2Přilijeme víno a za vysoké teploty ho necháme vyvařit. Poté k masu vlijeme 125 ml mléka a na mírném plameni necháme 10 minut vařit.
- 3Do omáčky přidáme pokrájená rajčata a 1/2 vývaru, hrnec přikryjeme mírně poodklopenou poklicí a necháme 3 hodiny vařit. Dle potřeby přiléváme vývar, aby směs nevyschla.
- 4Než se uvaří omáčka, uvaříme těstoviny dle návodu. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbytek mléka, osolíme a opepříme dle potřeby. Těstoviny podáváme přelité omáčkou, posypané strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.