Tagliatelle s ragú

210 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpáleném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pancettu. K zelenině přidáme mleté maso, posypeme oreganem, muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Necháme maso zatáhnout, poté přidáme nadrobno nakrájená drůbeží játra a vaříme do změny barvy masa.
  • 2
    Přilijeme víno a za vysoké teploty ho necháme vyvařit. Poté k masu vlijeme 125 ml mléka a na mírném plameni necháme 10 minut vařit.
  • 3
    Do omáčky přidáme pokrájená rajčata a 1/2 vývaru, hrnec přikryjeme mírně poodklopenou poklicí a necháme 3 hodiny vařit. Dle potřeby přiléváme vývar, aby směs nevyschla.
  • 4
    Než se uvaří omáčka, uvaříme těstoviny dle návodu. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbytek mléka, osolíme a opepříme dle potřeby. Těstoviny podáváme přelité omáčkou, posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.