Tagliatelle s rajčatovou a smetanovou omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší pánvi na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, pak přidáme jemně nakrájený česnek, který smažíme přibližně minutu. Přimícháme rozkrájená rajčata i se šťávou, půlku nadrobno krájené bazalky, bobkové listy, protlak, cukr, sůl a pepř dle chuti. Na mírném ohni vaříme 20 minut. Mezitím uděláme smetanovou omáčku. Na jiné pánvi na másle opečeme na nudličky krájená kuřecí prsa a mandle. Smetanu musíme v menším hrnci povařit 10 minut, potom ji vmícháme do kuřecí směsi. Opět dle chuti osolíme a opepříme. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny, následně je scedíme. Nakonec naservírujeme obě omáčky i s těstovinami na talíř, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.