Tagliatelle s rajčatovou a smetanovou omáčkou
50 min.

Ingredience
- 250gramůTěstoviny Tagliatelle
- 2špetkySůl
- 3lžíceBazalka
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 1kusČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2kusyBobkový list
- 400gramůKuřecí prsa
- 2litryVoda pitná
- 60gramůMandle plátky
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve větší pánvi na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, pak přidáme jemně nakrájený česnek, který smažíme přibližně minutu. Přimícháme rozkrájená rajčata i se šťávou, půlku nadrobno krájené bazalky, bobkové listy, protlak, cukr, sůl a pepř dle chuti. Na mírném ohni vaříme 20 minut. Mezitím uděláme smetanovou omáčku. Na jiné pánvi na másle opečeme na nudličky krájená kuřecí prsa a mandle. Smetanu musíme v menším hrnci povařit 10 minut, potom ji vmícháme do kuřecí směsi. Opět dle chuti osolíme a opepříme. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny, následně je scedíme. Nakonec naservírujeme obě omáčky i s těstovinami na talíř, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.