Tagliatelle s rajčatovou omáčkou a piniovými oříšky
20 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyRajčata
- 225mililitrůVíno bílé
- 60gramůČekanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyCibulka jarní
- 3lžíceOříšky piniové
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve v osolené vodě uvaříme těstoviny. V pánvi na polovině oleje vaříme nakrájená rajčata, protlak a víno přibližně 5 minut. Mezitím na oleji opražíme piniové oříšky. Poté do omáčky vložíme nakrájené listy čekanky, osolíme a opepříme. Scedíme těstoviny, pokapeme olejem, smícháme s omáčkou, na talíři posypeme kolečky nakrájené jarní cibulky a opraženými piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.