Tagliatelle s rajčaty a vlašskými ořechy

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve nařízneme rajčata, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme a nakrájíme nahrubo.
  • 2
    Rozpálíme lžíci oleje a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a řapík celeru cca 5min doměkka. Poté přidáme rajčata, nastrouhanou mrkev, nakrájenou petrželku a ocet smíchaný s vínem. Směs zvolna asi 25min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 4
    Na zbylém oleji opražíme nakrájené ořechy.
  • 5
    Těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme, rozdělíme na talíře, ozdobíme praženými ořechy, strouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.