Tagliatelle s rajčaty a vlašskými ořechy
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 4kusyRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaOcet vinný
- 60mililitrůVíno bílé
- 90gramůOřechy vlašské
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 500gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1špetkaPepř černý mletý
- 35gramůSýr Parmezán
- 1kusCeler řapíkatý
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve nařízneme rajčata, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme a nakrájíme nahrubo.
- 2Rozpálíme lžíci oleje a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a řapík celeru cca 5min doměkka. Poté přidáme rajčata, nastrouhanou mrkev, nakrájenou petrželku a ocet smíchaný s vínem. Směs zvolna asi 25min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 4Na zbylém oleji opražíme nakrájené ořechy.
- 5Těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme, rozdělíme na talíře, ozdobíme praženými ořechy, strouhaným parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.