Tagliatelle s raky a chřestem
30 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 400gramůRak říční
- 500gramůChřest bílý
- 40gramůŠalotka
- 20gramůPetržel - nať
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vyjmeme mořské ráčky z krunýře, odstraníme z nich černé střívko. Potom je omyjeme. Oloupeme stonky chřestu, nejlépe škrabkou na brambory, omyjeme je, pokrájíme na kolečka a hlavičku necháme vcelku.
- 2Pokrájený chřest (bez hlaviček) smažíme 5 minut ve velké pánvi na másle se šalotkou. Přidáme mořské ráčky, sůl a pepř, smažíme vše společně ještě další 2 minuty.
- 3Ve velkém hrnci s dostatečným množstvím vařící osolené vody uvaříme hlavičku chřestu a tagliatelle al dente, scedíme je a přendáme do pánve s pokrájenými kolečky chřestu a mořskými ráčky. Všechno dvěma vidličkami promícháme a při střední teplotě chvíli prohříváme. Hotový pokrm posypeme petrželkou a horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.