Tagliatelle se scampi na česneku a whisky
40 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 3kusyCibulka jarní
- 400gramůScampi
- 2lžíceWhisky
- 120gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1litrVoda pitná
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůTagliatelle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
787 mg
Cukr
378 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a prolisujeme česnek. Jarní cibulku očistíme, pokrájíme na tenké kroužky. Opláchneme masíčko ze scampi a necháme je vykapat na sítě.
- 2Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Poté tagliatelle slijeme přes síto, necháme vykapat.
- 3Rozpálíme olej na pánvi a krátce osmahneme česnek. Přidáme masíčko, opékáme při vysoké teplotě, dokud nezmění barvu. Zalijeme destilátem a necháme odpařit tekutinu.
- 4Zalijeme smetanou, přidáme jarní cibulku, povaříme asi 2 minuty. Dle chutí osolíme a opepříme. Směs promícháme s tagliatelle a podáváme na nahřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.