Tagliatelle se sépiemi a paprikou

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
9 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 250 ºC (horkovzdušnou na 220 ºC). Pokud máme sépie mražené, necháme je rozmrznout. Papriky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jadýrek a opláchneme. Takto připravené papriky vložíme na plech vnější stranou nahoru a na 10-15 minut dáme zapéct do rozehřáté trouby. Když se na povrchu vytvoří černé puchýře, papriky vyjmeme, vložíme do igelitového sáčku a necháme 15 minut odležet.
  • 2
    Tagliatelle uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Když jsou papriky odleželé, stáhneme slupku a dužinu nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Sépie omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  • 4
    Oloupeme česnek a stroužky na jemno nasekáme. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme sépie, česnek a bobkové listy. Vše promícháme a za častého míchání smažíme asi 5 minut.
  • 5
    Na pánev přidáme rajčata a papriku a vše ještě krátce podusíme. Směs dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, přidáme tagliatelle, zbytek oleje a nasekanou bazalku. Připravíme na talíře a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.