Tagliatelle se slaninovou omáčkou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
648 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. V pánvi rozpálím olej, slaninu nakrájíme na menší kostky a na oleji ji osmahneme. Ke slanině přidáme cibuli a česnek, promícháme a 2 minuty podusíme.
  • 2
    Petrželku omyjeme, osušíme a najemno ji nasekáme. Na pánev přidáme hovězí vývar a petrželku. Na mírném ohni vše svaříme na poloviční množství.
  • 3
    Otrháme bazalku, lístky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Poté je vmícháme do omáčky.
  • 4
    Tagliatelle uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na struhadle nastrouháme pecorino. Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Posypané sýrem podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.