Tagliatelle se slaninovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyBazalka
- 400gramůTagliatelle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
648 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. V pánvi rozpálím olej, slaninu nakrájíme na menší kostky a na oleji ji osmahneme. Ke slanině přidáme cibuli a česnek, promícháme a 2 minuty podusíme.
- 2Petrželku omyjeme, osušíme a najemno ji nasekáme. Na pánev přidáme hovězí vývar a petrželku. Na mírném ohni vše svaříme na poloviční množství.
- 3Otrháme bazalku, lístky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Poté je vmícháme do omáčky.
- 4Tagliatelle uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na struhadle nastrouháme pecorino. Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Posypané sýrem podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.