Tagliatelle se smetanou a čekankou
35 min.
Ingredience
- 225gramůTagliatelle
- 80gramůSlanina vepřová
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 140gramůČekanka
- 150mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
- 2Mezitím dáme slaninu nakrájenou na kostičky do hluboké pánve a pomalu ohříváme, až začne pouštět tuk. Zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme 5 minut.
- 3Vložíme máslo, cibuli drobně pokrájenou a utřený česnek. Za stálého míchání smažíme dalších 5 minut. Přidáme čekanku a mícháme 2 minuty, až listy mírně povadnou.
- 4Přilijeme smetanu a vsypeme nastrouhaný parmezán. Podle chuti osolíme a opepříme. Mícháme 2 minuty, až omáčka vře. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
- 5Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.