Tagliatelle se smetanou a čekankou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
  • 2
    Mezitím dáme slaninu nakrájenou na kostičky do hluboké pánve a pomalu ohříváme, až začne pouštět tuk. Zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme 5 minut.
  • 3
    Vložíme máslo, cibuli drobně pokrájenou a utřený česnek. Za stálého míchání smažíme dalších 5 minut. Přidáme čekanku a mícháme 2 minuty, až listy mírně povadnou.
  • 4
    Přilijeme smetanu a vsypeme nastrouhaný parmezán. Podle chuti osolíme a opepříme. Mícháme 2 minuty, až omáčka vře. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
  • 5
    Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.