Tagliatelle se sýrem a brokolicí

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
235 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici opláchneme studenou vodou a rozdělíme ji na růžičky, které necháme krátce vařit v 800 ml osolené vroucí vody. Pak brokolici scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Parmezán nastrouháme najemno.
  • 3
    Do hrnce se zbylou vodou, kterou jsme osolili, dáme vařit těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné.
  • 4
    V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, pak k němu přimícháme mléko a uvařenou brokolici.
  • 5
    Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s brokolicí, posypeme nastrouhaným Parmezánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.