Tagliatelle se sýrem a brokolicí
20 min.
Ingredience
- 0,5kilogramBrokolice
- 300gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůTagliatelle
- 25gramůSýr Parmezán
- 1hrstPažitka
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
235 mg
Postup přípravy
- 1Brokolici opláchneme studenou vodou a rozdělíme ji na růžičky, které necháme krátce vařit v 800 ml osolené vroucí vody. Pak brokolici scedíme a necháme okapat.
- 2Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Parmezán nastrouháme najemno.
- 3Do hrnce se zbylou vodou, kterou jsme osolili, dáme vařit těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné.
- 4V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, pak k němu přimícháme mléko a uvařenou brokolici.
- 5Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s brokolicí, posypeme nastrouhaným Parmezánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.