Tagliatelle se sýrovou omáčkou

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
195 mg
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme potočnici lékařskou, důkladně ji omyjeme, otřepeme a otrháme lístky od stonků. Větší část (asi tři čtvrtiny) jemně nasekáme a zbytek lístků dáme stranou na ozdobení pokrmu.
  • 2
    Na pánvi pomalu rozpustíme máslo, mezitím oloupeme a jemně nasekáme šalotku, kterou dáme na pánev s rozehřátým máslem dusit, dokud nezesklovatí. Zalijeme vinným octem a 65 ml vody a vaříme téměř do úplného odpaření tekutin. Poté zalijeme drůbežím vývarem a vaříme, dokud se asi třetina celkového množství tekutiny nevypaří.
  • 3
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 5 litrů osolené vody, nasypeme tagliatelle a podle návodu uvaříme na skus.
  • 4
    Během vaření těstovin doděláme sýrovou omáčku. Důkladně zašleháme čerstvý sýr do dříve připravené redukované omáčky a postupně přidáme hořčici a nasekané lístky potočnice lékařské, dle chuti osolíme a opepříme. Omáčku již nevaříme, potočnice by ztratila barvu.
  • 5
    Uvařené těstoviny na skus přelijeme přes síto a necháme krátce okapat. Rozdělíme na předehřáté talíře, zalijeme omáčkou a posypeme zbývajícími lístky potočnice lékařské.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.