Tagliatelle se sýrovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 100gramůŠalotka
- 60mililitrůOcet bílý vinný
- 0,25litrVývar drůbeží
- 50gramůPotočnice
- 500gramůTagliatelle
- 1lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůRicotta
- 5,07litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
195 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme potočnici lékařskou, důkladně ji omyjeme, otřepeme a otrháme lístky od stonků. Větší část (asi tři čtvrtiny) jemně nasekáme a zbytek lístků dáme stranou na ozdobení pokrmu.
- 2Na pánvi pomalu rozpustíme máslo, mezitím oloupeme a jemně nasekáme šalotku, kterou dáme na pánev s rozehřátým máslem dusit, dokud nezesklovatí. Zalijeme vinným octem a 65 ml vody a vaříme téměř do úplného odpaření tekutin. Poté zalijeme drůbežím vývarem a vaříme, dokud se asi třetina celkového množství tekutiny nevypaří.
- 3Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 5 litrů osolené vody, nasypeme tagliatelle a podle návodu uvaříme na skus.
- 4Během vaření těstovin doděláme sýrovou omáčku. Důkladně zašleháme čerstvý sýr do dříve připravené redukované omáčky a postupně přidáme hořčici a nasekané lístky potočnice lékařské, dle chuti osolíme a opepříme. Omáčku již nevaříme, potočnice by ztratila barvu.
- 5Uvařené těstoviny na skus přelijeme přes síto a necháme krátce okapat. Rozdělíme na předehřáté talíře, zalijeme omáčkou a posypeme zbývajícími lístky potočnice lékařské.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.