Tagliatelle se sýrovou omáčkou s brokolicí
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůBrokolice
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Gruyére
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brokolici očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Stonky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Růžičky brokolice dáme na 5 minut vařit v zeleninovém vývaru, pak je scedíme, vývar zachytíme a odložíme.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a spolu s růžičkami brokolice osmahneme na rozpuštěném másle. Vše podlijeme 500 ml vývaru a pod pokličkou vaříme ještě 8 minut.
- 3Tagliatelle uvaříme al dente podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat.
- 4Brokolici ve vývaru rozmixujeme na pyré. Přimícháme čerstvý sýr a 30 g nastrouhaného parmazánu, přidáme pokrájené stopky brokolice a necháme ještě jednou projít varem. Osolíme a opepříme. Tagliatelle s omáčkou upravíme na talíře, posypeme pepřem a zbytkem parmazánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.