Tagliatelle se sýrovou omáčkou s brokolicí

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Stonky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Růžičky brokolice dáme na 5 minut vařit v zeleninovém vývaru, pak je scedíme, vývar zachytíme a odložíme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a spolu s růžičkami brokolice osmahneme na rozpuštěném másle. Vše podlijeme 500 ml vývaru a pod pokličkou vaříme ještě 8 minut.
  • 3
    Tagliatelle uvaříme al dente podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat.
  • 4
    Brokolici ve vývaru rozmixujeme na pyré. Přimícháme čerstvý sýr a 30 g nastrouhaného parmazánu, přidáme pokrájené stopky brokolice a necháme ještě jednou projít varem. Osolíme a opepříme. Tagliatelle s omáčkou upravíme na talíře, posypeme pepřem a zbytkem parmazánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.