Tagliatelle se zeleným chřestem
40 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 1špetkaCukr krupice
- 400gramůTagliatelle
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 250gramůŠunka parmská
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusPažitka
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě vaříme tagliatelle podle návodu na obalu, slijeme, propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple.
- 2Chřest očistíme, oloupeme, odkrojíme dřevitý konec a nakrájíme na malé kousky. V kastrolu přivedeme k varu vodu, osolíme, přidáme cukr a 15 minut v ní chřest vaříme. Po uvaření chřest vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- 4Vejce rozšleháme s ementálem, přidáme na kostičky nakrájenou parmskou šunku a přilijeme k cibuli a česneku.
- 5Nakonec do směsi přimícháme kousky chřestu a těstoviny. Před podáváním pokrm posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.