Tagliatelle ve smetanové omáčce s mušlemi
35 min.
Ingredience
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceOlej stolní
- 400gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1lžíceBazalka
- 50gramůMandle
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 200gramůMušle v nálevu
- 1špetkaPepř bílý
- 20gramůZázvor celý
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
628 mg
Postup přípravy
- 1Plátky oloupaného zázvoru opečeme na oleji, přidáme nakrájený česnek, šalotku a scezené mušle. Vše lehce osmahneme, zalijeme smetanou a přidáme čerstvou bazalku a pažitku.
- 2Dochutíme solí a bílým pepřem, lehce povaříme, přidáme těstoviny uvařené v dostatečném množství osolené vody a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.