Tagliatelle zelené na česneku
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 6kusůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 225gramůŽampiony čerstvé
- 500gramůTagliatelle
- 225gramůŠpenát listový čerstvý
- 125gramůSýr smetanový tavený 45%
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůPistácie
- 2lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
20 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém oleji ve woku osmahneme pokrájené jarní cibulky a česnek, přidáme pokrájené houby a pod pokličkou vaříme 5 minut.
- 2V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme, dokud nezměknou, poté je scedíme, necháme okapat a dáme do prázdného hrnce.
- 3K houbám přidáme nasekaný špenát a prohřejeme 2 minuty. Přidáme sýr a necháme rozehřát. Vmícháme smetanu a jen prohřejeme. Směsí přelijeme těstoviny, osolíme, opepříme a prohřejeme.
- 4Vše vyklopíme na ohřátou mísu, posypeme nasekanými pistáciemi a bazalkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.