Taglierini s mořským jazykem
20 min.
Ingredience
- 5gramůPažitka
- 300gramůTěstoviny Tagliatelle
- 200gramůMořský jazyk
- 100gramůŠalotka
- 50mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
143 mg
Postup přípravy
- 1Rybí plátky omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotku, omyjeme ji a jemně nasekáme. Opereme pažitku a nasekáme ji na kousky.
- 2Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekanou šalotku tak, aby nestačila zhnědnout. Přidáme pokrájené rybí maso, za častého míchání je chvíli smažíme. Přilijeme bílé víno, necháme je prudce vyvařit. Přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, na kousky nasekanou pažitku a vše dobře promícháme.
- 3Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Ve chvíli, kdy budou al dente, je scedíme, promícháme s omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.