Tagliolini s marinovaným lososem
35 min.
Ingredience
- Na lososa
- 400gramůLosos - filety
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Na omáčku
- 1kusLimetka
- 80mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceHořčice
- Na ozdobu
- 40gramůKaviár
- 5gramůKopr čerstvý
- Na těstoviny
- 40gramůKaviár
- 3kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
22 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na nudličky nakrájíme lososa a vložíme do mísy se šťávou z limetky, solí, pepřem, koprem a 1 lžící olivového oleje. Dáme na 1 hodinu do lednice.
- 2Z mouky, vajec a kaviáru zaděláme pružné těsto.
- 3Plátky lososa osmažíme na pánvi 30 sekund z každé strany a uchováme v teple.
- 4Na omáčku : Šleháme metličkou hořčici se smetanou, olivovým olejem a slupkou z limetky nakrájenou na tenounké plátky.
- 5Vytvoříme pruhy z připraveného těsta a nakrájíme slabé nudle — tagliolini.
- 6Tagliolini uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente", scedíme je tak, aby v nich zůstalo trošku vody a ochutíme je hořčicovou omáčkou. Těstoviny podáváme společně s ještě teplými plátky lososa. Ozdobíme kaviárem z lososa a snítkou kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.