Tagliolini s vínem
35 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 180gramůKlobása Chorizo
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 3lžíceVíno bílé
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaFenykl obecný
- 1špetkaPepř černý mletý
- Na těstoviny
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 3mililitryVíno bílé
- 1gramSůl
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
333 mg
Postup přípravy
- 1Žloutky zaděláme s moukou, solí a vínem, abychom dostali hladké a pružné těsto; zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky odpočinout.
- 2Těsto několikrát protáhneme strojkem na těstoviny a s pomocí nástavce uděláme tenké nudle - tagliolini; posypeme je polohrubou moukou a dáme stranou.
- 3Na pánvi rozpálíme olivový olej se stroužkem česneku a přidáme rozdrobenou klobásu, společně s fenyklovými semínky, solí a pepřem osmahneme 2 minuty a poté podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, ve které se vařily těstoviny, a nakonec i tagliolini uvařené „al dente" (2 minuty).
- 4Ještě chvíli povaříme, aby se všechny chuti dobře propojily, a tagliolini ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.