Tagliolini s vínem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
333 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky zaděláme s moukou, solí a vínem, abychom dostali hladké a pružné těsto; zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky odpočinout.
  • 2
    Těsto několikrát protáhneme strojkem na těstoviny a s pomocí nástavce uděláme tenké nudle - tagliolini; posypeme je polohrubou moukou a dáme stranou.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olivový olej se stroužkem česneku a přidáme rozdrobenou klobásu, společně s fenyklovými semínky, solí a pepřem osmahneme 2 minuty a poté podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, ve které se vařily těstoviny, a nakonec i tagliolini uvařené „al dente" (2 minuty).
  • 4
    Ještě chvíli povaříme, aby se všechny chuti dobře propojily, a tagliolini ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.