Tajuanský salát
30 min.
Ingredience
- 450gramůSalát římský
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůSýr Parmezán
- Krutony
- 3krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
- 2Krutony: Chléb nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme drcený česnek, nakrájený chléb a smažíme 1-2 minuty dokřupava. Vyjmeme kostičky a osušíme je na papírovém ubrousku.
- 3Salát natrháme na menší kousky a vložíme do salátové mísy. Přidáme olej, citron, okořeníme podle chuti a promícháme.
- 4Vejce nakrájíme na čtvrtky a podáme k salátu. Přidáme krutony, nastrouhaný parmezán a lehce promícháme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.