Tandoori cejn

30 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
46 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si česnekovou pastu – stroužky česneku utřeme se lžičkou slunečnicového oleje.
  • 2
    Připravíme si zázvorovou pastu – zázvor promícháme se lžičkou slunečnicového oleje.
  • 3
    Z limetky vymačkáme šťávu.
  • 4
    Obě pasty a limetkovou šťávu smícháme, přidáme nasekanou chilli papričku, chilli koření, kurkumu, máslo, garam masala a pořádně promícháme. Můžeme na to použít mixér.
  • 5
    Toto máslo dáme na potravinářskou fólii, zabalíme je a vyválíme z něj malý váleček. Ten pak necháme ztuhnout v lednici (toto máslo vydrží v lednici až 3 měsíce).
  • 6
    Cejna potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a opékáme 5 minut z každé strany. Po prvním otočení dáme na filet kousek připraveného másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.