Tandoori cejn
30 min.

Ingredience
- 2kusyCejn velký
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 2lžičkyOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaGaram masala
- 1kusLimetka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
46 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si česnekovou pastu – stroužky česneku utřeme se lžičkou slunečnicového oleje.
- 2Připravíme si zázvorovou pastu – zázvor promícháme se lžičkou slunečnicového oleje.
- 3Z limetky vymačkáme šťávu.
- 4Obě pasty a limetkovou šťávu smícháme, přidáme nasekanou chilli papričku, chilli koření, kurkumu, máslo, garam masala a pořádně promícháme. Můžeme na to použít mixér.
- 5Toto máslo dáme na potravinářskou fólii, zabalíme je a vyválíme z něj malý váleček. Ten pak necháme ztuhnout v lednici (toto máslo vydrží v lednici až 3 měsíce).
- 6Cejna potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a opékáme 5 minut z každé strany. Po prvním otočení dáme na filet kousek připraveného másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.