Tarhoňový salát se špenátem a balkánským sýrem

45 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6020 kcal
Bílkoviny
146 g
Tuky
140 g
Sacharidy
905 g
Vláknina
153 g
Cukr
526 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    500g tarhoni - těstovinové rýže - nasypeme do širšího hrnce s rozehřátým olejem a za stálého míchání ji osmažíme tak, až některá zrnka dostanou zlatou až zlatohnědou barvu. Pak přilijeme 750ml horké vody, přidáme 1 lžičku soli a pod poklicí pomalu tarhoňu dusíme doměkka přibližně 20 minut.
  • 2
    Z mladých omytých listů špenátu odkrojíme stonky, špenát dáme do síta a přelijeme ho litrem vroucí vody. Necháme ho okapat, pak ho pokrájíme na proužky a odložíme do mísy.
  • 3
    Mezitím, než se tarhoňa uvaří, do druhé misky rozdrobíme balkánský sýr, přidáme k němu olivový olej, velmi drobně pokrájený stroužek česneku, omyté pokrájené lístky máty a lžíci citrónové šťávy. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem
  • 4
    Uvařenou tarhoňu scedíme přes síto, necháme okapat a pak ji přidáme do mísy k uvařené těstovině a promícháme.
  • 5
    Na talíře rozdělíme horké porce tarhoni se špenátem, na každou porci poklademe připravený ochucený sýr a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.