Tarhoňový salát se špenátem a balkánským sýrem
45 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 750litrůVoda pitná
- Dušená tarhoňa
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 750mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 300gramůTarhoňa
- Ochucený sýr
- 200gramůBalkánský sýr
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMáta
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6020 kcal
Bílkoviny
146 g
Tuky
140 g
Sacharidy
905 g
Vláknina
153 g
Cukr
526 g
Postup přípravy
- 1500g tarhoni - těstovinové rýže - nasypeme do širšího hrnce s rozehřátým olejem a za stálého míchání ji osmažíme tak, až některá zrnka dostanou zlatou až zlatohnědou barvu. Pak přilijeme 750ml horké vody, přidáme 1 lžičku soli a pod poklicí pomalu tarhoňu dusíme doměkka přibližně 20 minut.
- 2Z mladých omytých listů špenátu odkrojíme stonky, špenát dáme do síta a přelijeme ho litrem vroucí vody. Necháme ho okapat, pak ho pokrájíme na proužky a odložíme do mísy.
- 3Mezitím, než se tarhoňa uvaří, do druhé misky rozdrobíme balkánský sýr, přidáme k němu olivový olej, velmi drobně pokrájený stroužek česneku, omyté pokrájené lístky máty a lžíci citrónové šťávy. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem
- 4Uvařenou tarhoňu scedíme přes síto, necháme okapat a pak ji přidáme do mísy k uvařené těstovině a promícháme.
- 5Na talíře rozdělíme horké porce tarhoni se špenátem, na každou porci poklademe připravený ochucený sýr a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.