Tas - kebab
80 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 6decilitrůVoda pitná
- 1kilogramTelecí plec
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2lžícePetržel - nať
- 10kusůPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 1lžíceSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní na proužky pokrájené maso, osolíme, promícháme, přidáme ještě 2 dl vody a dusíme pod pokličkou.
- 2Přibližně po 10 minutách maso poprášíme moukou a paprikou, přidáme rajčatový protlak, nové koření a pepř, vše důkladně promícháme, přilijeme 4 dl horké vody a dusíme do změknutí masa.
- 3Před koncem vaření přilijeme k masu 1 dl bílého vína, dochutíme solí a necháme přejít varem.
- 4Tas-kebab podáváme posypaný zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.