Taštičky plněné tuňákem

25 min.
Tunisko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2533 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
258 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na těsto smícháme krupici s 350 ml vody a 0.5 lžičky soli a pomocí tyčového mixéru vymícháme v hladké těsto. Necháme hodinu odpočinout, poté promícháme, můžeme přidat trochu vody. Těsto musí být měkké a tekuté.
  • 2
    Rozpálíme na sucho pánev, vlijeme 3 lžíce těsta, rozetřeme na kruh, necháme ztuhnout. Placku vyjmeme a zakryjeme vlhkou utěrkou. Takto připravíme 8 placek.
  • 3
    Na náplň omyjeme a osušíme petrželku, lístky nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Kapary propláchneme a necháme okapat. Okapaného tuňáka natrháme na kousky. Rozehřejeme máslo, přidáme všechny přísady, na mírném ohni cca 5 min podusíme. Ochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Rozpálíme olivový olej na fritování. Vždy dvě placky položíme na sebe a doprostřed dáme 2-3 lžíce náplně. Uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Placky společně přeložíme napůl, okraje navlhčíme a dobře přitiskneme. Opatrně vložíme do oleje a fritujeme po každé straně cca 2-3 minuty dozlatova.
  • 5
    Taštičky podáváme horké se čtvrtkami citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.