Taštičky plněné tuňákem
25 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2533 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
258 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na těsto smícháme krupici s 350 ml vody a 0.5 lžičky soli a pomocí tyčového mixéru vymícháme v hladké těsto. Necháme hodinu odpočinout, poté promícháme, můžeme přidat trochu vody. Těsto musí být měkké a tekuté.
- 2Rozpálíme na sucho pánev, vlijeme 3 lžíce těsta, rozetřeme na kruh, necháme ztuhnout. Placku vyjmeme a zakryjeme vlhkou utěrkou. Takto připravíme 8 placek.
- 3Na náplň omyjeme a osušíme petrželku, lístky nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Kapary propláchneme a necháme okapat. Okapaného tuňáka natrháme na kousky. Rozehřejeme máslo, přidáme všechny přísady, na mírném ohni cca 5 min podusíme. Ochutíme solí a pepřem.
- 4Rozpálíme olivový olej na fritování. Vždy dvě placky položíme na sebe a doprostřed dáme 2-3 lžíce náplně. Uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Placky společně přeložíme napůl, okraje navlhčíme a dobře přitiskneme. Opatrně vložíme do oleje a fritujeme po každé straně cca 2-3 minuty dozlatova.
- 5Taštičky podáváme horké se čtvrtkami citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.