Taštičky s jelením masem a vinnou omáčkou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
57 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso, slaninu, smetanu a jedno vejce rozmixujeme na kaši. Dochutíme solí, pepřem a přilijeme vodku. Vmícháme tymián, rozdrcený jalovec a kmín.
  • 2
    Mouku smícháme s krupicí, 5 vejci a olejem, vypracujeme těsto, které necháme 60 minut zabalené ve fólii odpočinout v chladu.
  • 3
    Houby namočíme do vroucí vody a necháme máčet 10 minut, poté slijeme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno.
  • 4
    Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm, doprostřed dáme masovou náplň a překryjeme druhým kolečkem těsta. Lemy potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a dobře přitiskneme. Taštičky necháme vařit ve vroucí osolené vodě po dobu 10 minut.
  • 5
    Polovinu másla rozpálíme, přidáme houby a necháme dusit 10 minut, poté odstavíme.
  • 6
    Zbytek másla rozpálíme, přidáme cibuli, víno a necháme krátce povařit. Taštičky servírujeme posypané houbami a přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.