Taštičky s jelením masem a vinnou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 250gramůJelení kýta
- 100gramůSlanina vepřová
- 40mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 7kusůVejce slepičí
- 20mililitrůVodka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3špetkyTymián čerstvý
- 1gramJalovec
- 2špetkyKmín celý
- 200gramůMouka polohrubá
- 50gramůKrupice pšeničná
- 30mililitrůOlej olivový
- 50gramůŠalvěj sušená
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 130mililitrůVíno červené
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
57 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso, slaninu, smetanu a jedno vejce rozmixujeme na kaši. Dochutíme solí, pepřem a přilijeme vodku. Vmícháme tymián, rozdrcený jalovec a kmín.
- 2Mouku smícháme s krupicí, 5 vejci a olejem, vypracujeme těsto, které necháme 60 minut zabalené ve fólii odpočinout v chladu.
- 3Houby namočíme do vroucí vody a necháme máčet 10 minut, poté slijeme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno.
- 4Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm, doprostřed dáme masovou náplň a překryjeme druhým kolečkem těsta. Lemy potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a dobře přitiskneme. Taštičky necháme vařit ve vroucí osolené vodě po dobu 10 minut.
- 5Polovinu másla rozpálíme, přidáme houby a necháme dusit 10 minut, poté odstavíme.
- 6Zbytek másla rozpálíme, přidáme cibuli, víno a necháme krátce povařit. Taštičky servírujeme posypané houbami a přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.