Taštičky s masem a žampióny
60 min.
Ingredience
- 230gramůBrambory
- 130gramůHovězí maso mleté
- 1kusPórek
- 1kusPaprika zelená
- 130gramůŽampiony čerstvé
- 80mililitrůVíno červené
- 80mililitrůHovězí vývar základní
- 1gramSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej a přidáme mleté maso. Mícháme a restujeme, aby se rozdrobilo. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, žampióny na plátky a brambory na kostičky. Vše přisypeme k masu a restujeme 7 minut.
- 2Zasypeme moukou, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut.
- 3Na vále rozdělíme listové těsto na 4 díly a každý rozválíme na středně silnou placku. Lžící do středu placky poklademe směs z pánve, okraje přehneme a spojíme tak, aby vznikla taštička.
- 4Naskládáme je vedle sebe na vymazaný plech a pečeme při střední teplotě 25 minut.
- 5Ihned podáváme, nejlépe s čerstvým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.