Taštičky s vepřovou náplní
35 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 115gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusVejce slepičí
- 1kusOkurka salátová
- 350gramůListové těsto
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrOlej rostlinný
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1816 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
190 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme nádivku. V pánvi rozpálíme olej a 3-4 minuty na něm osmahneme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a nasekaný tymián. Přidáme mleté maso, zaprášíme sladkou paprikou, za stálého míchání restujeme do zhnědnutí masa. Ochutíme solí, pepřem, přemístíme do mísy, necháme vychladnout. Nakonec přidáme natvrdo uvařené vejce, nakrájenou okurku a nasekanou petrželku.
- 2Těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a rozválíme na čtverec o straně cca 40 cm. Z něj vykrojíme 12 placek. Doprostřed každé dáme lžíci nádivky, okraje navlhčíme vodou a přehneme tak, aby vznikla taštička.
- 3Ve velké pánvi nebo fritovacím hrnci rozpálíme olej na teplotu 190 °C, postupně vkládáme taštičky a smažíme 1-2 minuty do zlatohněda. Po vyjmutí necháme okapat na papírové utěrce a uchováme teplé nebo ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.