Taštičky se špenátovou náplní s ricottou
75 min.
Ingredience
- 570gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
- 220gramůSýr Ricotta
- 60gramůSýr Parmezán
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1220 gramů špenátových listů, kterým jsme odřízli řapíky, minutu blanšírujeme ve vroucí vodě, rychle zchladíme, po odkapání špenát pokrájíme nadrobno.
- 2Do mísy hnětače prosejeme mouku, přidáme dvě rozšlehaná vejce, olej, sůl, pepř, pokrájený špenát a dobře hněteme. Poté těsto přendáme na pomoučený vál a hněteme dohladka. Pod utěrkou necháme půl hodiny odpočinout.
- 3V mezičase připravíme náplň. Na pánvi zhruba pět minut zahříváme 350 gramů špenátových listů, kterým jsme odřízli řapíky, užijeme jen tu vodu, kterou byly listy opláchnuté. Poté z listů vymačkáme pokud možno všechnu vodu a drobně listy pokrájíme.
- 4Ricottu vyšleháme do hladké hmoty, přidáme pokrájený špenát, nastrouhaný parmezán, dvě vyšlehaná vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek.
- 5Odpočinuté těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále je rozválíme na tenké placky. Na jednu placku lžičkou klademe v řadách s 4centimetrovými mezerami náplň. Mezery potřeme rozšlehaným vejcem, na placku s náplní položíme druhou a kolem náplně pevně přitlačíme, aby se těsta spojila. Poté rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky a na pomoučeném vále necháme asi hodinu odpočinout.
- 6Taštičky vaříme po částech v osolené vodě pět minut. Uvařené necháme odkapat a servírujeme na talíře a sypeme ustrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.