Taštičky z těsta filo
55 min.
Ingredience
- 1gramMáslo čerstvé
- 10plátků Těsto filo
- náplň
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 340gramůSýr balkánský
- 50gramůSýr Ricotta
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Špenát omyjeme a pokrájíme na proužky. Očištěnou a omytou šalotku s česnekem pokrájíme nadrobno. Cibuli v pánvi na rozpáleném másle podusíme, přidáme špenát, krátce restujeme, pak ho dochutíme česnekem. Mícháme a dusíme 3 minuty. Pak špenát dáme do síta, aby jsme se zbavili přebytečné tekutiny. Špenát vrátíme do pánve a promícháme ho s rozdrobeným balkánským sýrem a sýrem Ricotta. Směs ochutíme drobně pokrájeným koprem, pepřem a solí.
- 2Na vál si rozložíme plátky těsta Filo. Jeden plát těsta potřeme rozpuštěným máslem a zakryjeme ho druhým plátem těsta. (Ostatní těsto než ho zpracujeme zakryjeme vlhkou utěrkou, aby nám neoschlo.)
- 3Máslem slepené pláty rozkrojíme na 3 dlouhé pruhy. Na spodní konec jednoho pruhu dáme lžíci špenátové náplně a spodní konec těsta přehneme tak přes náplň, že si utvoříme trojúhelník, který odkrojíme rádylkem. Okraje k sobě potřeme máslem a přitiskneme je k sobě.
- 4Takto zpracujeme i ostatní těsto. Vytvořené trojúhelníkové šátečky položíme na plech s pečícím papírem tak, že spojení těsta bude vespod. Šátečky potřeme máslem a pečeme dozlatova 25 min v předehřáté troubě na 190°C. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.