Tataráček z lososa na fenyklu
20 min.
Ingredience
- 125mililitrůOlej slunečnicový
- 50gramůSalát ledový
- 5gramůOlivová pasta černá
- 3gramyKerblík
- 250gramůLosos - filety
- 5gramůKřen
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůFenykl obecný
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
34 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
861 mg
Cukr
712 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu. Do misky nasypeme zrníčka fenyklu, nastrouhaný křen, zalijeme olejem a citronovou šťávou. Dle chuti osolíme a opepříme. Nyní vše promícháme a necháme 30 minut odpočinout, aby se chutě promísily.
- 2Lososa zbavíme kůže a kostí, na jemno nasekáme. Z rozdrceného masa vytvoříme bochánek, který položíme na mělký talíř.
- 3Jakmile máme tataráček hotový, ozdobíme jej lžící olivové pasty a zalijeme polovinou fenyklové marinády. Do druhé poloviny ještě přidáme na jemno nasekaný kerblík, sůl a pepř dle chuti. Hotový pokrm dozdobíme kerblíkem naloženým v marinádě. Můžeme též obložit salátovými listy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.