Tatarák z telecího s marinovaným fenyklem
20 min.
Ingredience
- 200gramůTelecí svíčková
- 250gramůFenykl sladký - hlíza
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1lžičkaDijonská hořčice
- 1lžícePažitka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
2 g
Cukr
147 mg
Postup přípravy
- 1Telecí svíčkovou ostrým nožem najemno naškrábeme. Přidáme trochu dijonské hořčice, omytou, nasekanou pažitku a ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a olivovým olejem. Maso dochutíme jemně, ne příliš výrazné. Čerstvé hlízy fenyklu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky fenyklu potom marinujeme ve směsi citronové šťávy, olivového oleje, špetky soli a mletého pepře. Listy koriandru rozmixujeme na hladkou emulzi (můžeme dochutit koriandrovým olejem - není to však nutné.) Do kuchyňského tvořítka dáme nejdříve vrstvu telecího tataráku, doplníme marinovaným fenyklem a zdobíme koriandrovou emulzí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Tatarák z telecího s marinovaným fenyklem
Tatarák nám všem moc chutná 😁