Tatarská omáčka po francouzsku

20 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1059 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
115 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
165 mg
Cukr
682 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si uvaříme pět vajec natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a vybereme pouze žloutky.
  • 2
    Vidličkou rozmělníme žloutky spolu se solí a pepřem na kašičku. Pomalu přiléváme olej s octem a stále kvedláme. Nakonec přisypeme jemně posekanou pažitku a smícháme s majonézou.
  • 3
    Hotovou omáčku necháme chvíli odležet, aby se všechny chutě propojily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.