Tatarská omáčka po francouzsku
20 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400mililitrůOlej rostlinný
- 10mililitrůOcet vinný
- 40gramůMajonéza
- 5kusůVejce slepičí
- 20gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1059 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
115 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
165 mg
Cukr
682 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si uvaříme pět vajec natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a vybereme pouze žloutky.
- 2Vidličkou rozmělníme žloutky spolu se solí a pepřem na kašičku. Pomalu přiléváme olej s octem a stále kvedláme. Nakonec přisypeme jemně posekanou pažitku a smícháme s majonézou.
- 3Hotovou omáčku necháme chvíli odležet, aby se všechny chutě propojily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.