Tatarské masové krutony
30 min.
Ingredience
- 350gramůHovězí maso mleté
- 350gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyŽemle tuková
- 1kusCibule
- 1lžíceHořčice
- 1lžíceOmáčka tatarská
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
549 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Housky nakrájíme na trojúhelníky - krutony - a navlhčíme je mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oba druhy masa v míse opepříme, osolíme a dochutíme mletou paprikou, poté přidáme vejce a důkladně promícháme. Masovou směs rozdělíme na 16 stejných dílů, z kterých uděláme malé placky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a masové placky i krutony na něm opečeme dozlatova.
- 3Na servírovacím talíři na každý kruton položíme masovou placku a podle chuti dáme nahoru nakrájenou cibuli, hořčici nebo tatarskou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.