Tatarský biftek
20 min.
Ingredience
- 80gramůOkurky nakládané
- 1500gramůHovězí svíčková
- 250gramůCibule
- 20gramůKapary sterilované
- 30gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1gramKmín celý
- 30gramůSardelová pasta
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůHořčice
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z čerstvé, šlach a žilek zbavené, opláchnuté a upravené hovězí svíčkové nebo z hovězího zadního masa pomocí nože naškrabeme maso, ze kterého vytvarujeme biftek.
- 2Ve vytvarovaném mase vytvoříme důlek, do kterého vložíme mírně osolený čerstvý žloutek.
- 3Biftek podáváme na vychlazeném talíři, obložený drobně krájenou cibulí, sterilovanými okurkami, kořením a dalšími přísadami.
- 4Při míchání tatarského bifteku slouží k dochucování např. kečup, vorčestr, tabasco, koňak, olej.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.