Tatarský biftek originál
25 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 4lžíceKapary sterilované
- 2kusyCibule
- 4lžičkyHořčice Dijonská
- 2lžícePetržel - nať
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl mořská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyTabasco
- 1špetkaPepř cayenský
- 4lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dobře očištěné maso naškrábeme a necháme chvíli odpočinout. Asi po 15 minutách maso ještě nasekáme nožem najemno. Osolíme, opepříme, ochutíme Tabascem a cayenským pepřem. Směs rozdělíme na 4 díly.
- 2Z každého dílu masové směsi vytvarujeme bochánek. Bochánky dáme na dezertní talířky a lžící namočenou ve studené vodě vyhloubíme uprostřed každého bochánku důlek. Do důlku vložíme čerstvý syrový žloutek.
- 3Bochánky nakonec obložíme jemně nakrájenou cibulí, nasekanými kapary a nasekanou petrželkou.
- 4Zvlášť v mističkách podáváme plátky citronu, worcester, hořčici a olej.
- 5Biftek si každý umíchá sám podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.