Tatarský biftek originál

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěné maso naškrábeme a necháme chvíli odpočinout. Asi po 15 minutách maso ještě nasekáme nožem najemno. Osolíme, opepříme, ochutíme Tabascem a cayenským pepřem. Směs rozdělíme na 4 díly.
  • 2
    Z každého dílu masové směsi vytvarujeme bochánek. Bochánky dáme na dezertní talířky a lžící namočenou ve studené vodě vyhloubíme uprostřed každého bochánku důlek. Do důlku vložíme čerstvý syrový žloutek.
  • 3
    Bochánky nakonec obložíme jemně nakrájenou cibulí, nasekanými kapary a nasekanou petrželkou.
  • 4
    Zvlášť v mističkách podáváme plátky citronu, worcester, hořčici a olej.
  • 5
    Biftek si každý umíchá sám podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.