Tatarský úhoř
50 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVývar zeleninový
- 300mililitrůVíno bílé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1kusBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 80gramůStrouhanka
- 2lžičkySůl
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 240mililitrůOmáčka tatarská
- 1000gramůÚhoř říční
- 2stroužkyČesnek
- 120mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
953 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
76 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ryby očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na válečky.
- 2Do zeleninového vývaru přidáme bylinky, česnek, víno, bobkový list, tymián, vložíme do něj ryby a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 3Každý váleček osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- 4Podáváme s tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.