Tatranská skopová roláda
90 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová žebra
- 100gramůCibule
- 30gramůSlanina vepřová
- 40gramůPaprika zelená
- 30gramůKapie
- 40gramůRajčata
- 40gramůŽemle tuková
- 2decilitryMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůČesnek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 60gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
39 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme tuk a na něm zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a papriky nakrájené na kolečka, kapii na kostičky a zahustíme vejcem.
- 2Maso vykostíme a upravíme na úhledný plát. Odřez umeleme, přidáme v mléce namočenou žemli, osolíme, opepříme, okořeníme drceným česnekem, přidáme cibulovou směs a 1 vejce. Zamícháme, naneseme na plát masa, přes něj dáme plátky slaniny, zavineme, převážeme motouzem. Podlité dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.