Tažený štrúdl
50 min.
Ingredience
- 0,13litrVoda pitná
- 80gramůCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 5lžicOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 100gramůStrouhanka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kilogramJablka
- 5lžicMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku se žloutky a solí. Do vařící vody dáme olej, ocet a mouku, spaříme. Spojíme se žloutkovou směsí a vypracujeme těsto, nejprve pomocí nože, pak důkladně rukou až se tvoří vzduchové bubliny. Z těsta vytvoříme bochánek a necháme ho pod nahřátou miskou odpočívat.
- 2Těsto rozdělíme na 4 díly a na utěrce posypané moukou začneme 1 díl vytahovat. Vytažené těsto pokapeme olejem, posypeme strouhankou, skořicí a plátky loupaných jablek, znovu posypeme strouhankou a znovu pokapeme olejem. Pomocí utěrky svineme těsto tak, že neposypaná část těsta končí zavinutí.
- 3Přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v prudké troubě, potíráme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.