Telecí brzlík na černém pivu
40 min.
Ingredience
- 320gramůTelecí brzlík
- 1,2litryVoda pitná
- 3lžičkySůl
- Omáčka
- 1kusCibule
- 1,5lžíceŠalvěj čerstvá
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžíceCukr krupice
- 1,5decilitryPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2centilitryVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí brzlík odblaníme, omyjeme, povaříme 5 minut v osolené vodě (0,7 dl + 1 lžička soli). Jakmile brzlík zbělá, vložíme ho ihned do studené vody (0,5 dl). Z vychladlého brzlíku odstraníme případné chrupavčité části.
- 2Očištěnou cibuli pokrájíme na malé kostičky, snítku šalvěje omyjeme a lístky otrháme a polovinu posekáme nadrobno. V hrnci si rozehřejeme máslo, na něm osmažíme dorůžova cibuli, přidáme šalvěj, cukr a za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat. Přilijeme černé pivo, 2 cl Madeiry, povaříme asi 5 minut. Poté přidáme telecí fond, do omáčky vložíme brzlík a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut. Brzlík vyjmeme, omáčku přecedíme a dochutíme solí i pepřem.
- 3Brzlík nakrájíme na tenké úhledné plátky, poklademe je na talíře, polijeme omáčkou, ozdobíme lístky šalvěje a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.