Telecí brzlík se špenátem a rajčatovým krémem
55 min.
Ingredience
- 400gramůTelecí brzlík
- 500mililitrůVývar telecí
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 20gramůMáslo čerstvé
- Rajčatový krém
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůSýr Rokfór
- 1stroužekČesnek
- 20mililitrůHruškovice
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůProtlak rajčatový
- Špenát
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 4gramySůl
- 3gramyCukr moučkový
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do vroucího telecího vývaru vložíme telecí brzlík a uvaříme doměkka. Brzlík vyjmeme, odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, v pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme plátky brzlíku a osmažíme z obou stran.
- 2Špenátové listy otrháme, vložíme do pánve s rozpáleným máslem, prudce orestujeme, ochutíme solí, cukrem a zakapeme citronovou šťávou. Pánev odstavíme.
- 3Do rendlíku nalijeme smetanu, zakápneme hruškovicí, přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, strouhaný rokfór, pepř, přivedeme k varu a rozvaříme dokrémova.
- 4Ze špenátové směsi na talířích vytvoříme kopeček, na něj položíme plátky brzlíku, ozdobíme rajčatovým krémem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.