Telecí calvadosové závitky s kedlubnami
90 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 60gramůOřechy vlašské
- 800gramůTelecí kýta
- 12lžičekSůl
- 150gramůŠunka dušená
- 1lžičkaMajoránka
- 200gramůŠalotka
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 50mililitrůCalvados
- 2kusyKedlubna
- 1lžícePažitka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
31 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Ořechy najemno nasekáme.
- 2Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe šunkou, kousky jablek a ořechy, posypeme majoránkou a svineme do závitků. Upevníme jehlami nebo párátky.
- 3Závitky opékáme na oleji po všech stranách asi 10 minut. Přidáme oloupanou, podélně rozpůlenou šalotku a krátce osmahneme. Přilijeme vývar, calvados a závitky zvolna dusíme asi 40 minut.
- 4Oloupané kedlubny nakrájíme na větší kousky, povaříme v osolené vodě 10 minut, vyjmeme a necháme okapat. Kedlubny opečeme na másle, osolíme a opepříme.
- 5Závitky vyjmeme a odstraníme jehly. Omáčku chvíli povaříme, osolíme a opepříme.
- 6Závitky s kedlubnami, šalotkou a omáčkou upravíme na talíře a kedlubny posypeme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.