Telecí filé s chřestem
50 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůChřest bílý
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
587 mg
Cukr
710 mg
Postup přípravy
- 1Z omyté kýty nakrájíme čtyři řízky, naklepeme je, osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova.
- 2Opečené maso dáme na zapékací mísu, obložíme je chřestovými hlavičkami, plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem. Přelijeme výpekem, do kterého jsme nalili víno. Zapečeme pod grilem.
- 3Podáváme s dušeným hráškem a vařenými bramborami, posypanými nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.