Telecí filé s hruškami a šalotkou
70 min.
Ingredience
- 50gramůAnglická slanina
- 600gramůTelecí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůŠalotka
- 3kusyHrušky
- 1lžíceCukr moučkový
- 3kusyBobkový list
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusPetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150mililitrůMošt hroznový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi bez tuku osmahneme na proužky nakrájenou slaninu a odložíme ji stranou. Telecí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a nakrájíme na hranolky. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na hranolky.
- 2Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Maso opečeme po obou stranách, vyndáme a odložíme stranou.
- 3Na pánev dáme máslo a ohřejeme. Přidáme hrušky, pocukrujeme 1 lžící moučkového cukru a dozlatova opečeme, vyjmeme a odložíme stranou.
- 4Na pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a opečeme na něm šalotku. Přidáme bobkový list, šťávu a na silném ohni necháme téměř vyvařit. Přidáme vývar a vaříme dalších 5 minut.
- 5Petrželku omyjeme a nakrájíme na proužky. Maso a hrušky dáme do omáčky a prohřejeme. Vše osolíme, opepříme a posypeme petrželkou a slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.