Telecí filé s hruškami a šalotkou

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi bez tuku osmahneme na proužky nakrájenou slaninu a odložíme ji stranou. Telecí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a nakrájíme na hranolky. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na hranolky.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Maso opečeme po obou stranách, vyndáme a odložíme stranou.
  • 3
    Na pánev dáme máslo a ohřejeme. Přidáme hrušky, pocukrujeme 1 lžící moučkového cukru a dozlatova opečeme, vyjmeme a odložíme stranou.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a opečeme na něm šalotku. Přidáme bobkový list, šťávu a na silném ohni necháme téměř vyvařit. Přidáme vývar a vaříme dalších 5 minut.
  • 5
    Petrželku omyjeme a nakrájíme na proužky. Maso a hrušky dáme do omáčky a prohřejeme. Vše osolíme, opepříme a posypeme petrželkou a slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.