Telecí guláš se smetanou
70 min.
Ingredience
- 750gramůTelecí plec
- 40gramůMáslo přepuštěné
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 3lžíceVíno bílé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na kousky a v hrnci na přepuštěném másle zprudka osmahneme. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme.
- 2Ve výpeku z masa osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, vrátíme zpět maso, zalijeme vínem a tekutinu necháme odpařit. Přilijeme asi na 2cm vysoko vývaru a pod pokličkou maso dusíme zvolna asi 25 minut.
- 3Potom přidáme několik lístků šalvěje, vmícháme smetanu a povaříme ještě 20 minut do změknutí masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.