Telecí hrudí s nádivkou

135 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
46 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
385 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si nádivku. Játra očistíme, opláchneme, osušíme a jemně umeleme. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na dvou lžících másla. V míse promícháme s vymačkanou vekou játra, zchladlou cibuli, muškátový oříšek, špetku soli, špetku pepře, žloutky, posekanou petrželovou nať a vmícháme pevný sníh z bílků.
  • 2
    Telecí hrudí očistíme, opláchneme a osušíme. Poté nad žebry rozřízneme otvor, vnitřek kapsy osolíme špetkou soli a plníme připravenou nádivkou. Otvor zašijeme a maso osolíme špetkou soli i po povrchu.
  • 3
    V pekáči rozehřejeme sádlo se zbylým máslem, na ně vložíme maso, podlijeme teplou vodou a zhruba hodinu a půl pečeme. Během pečení maso poléváme výpekem, případně přilijeme vodu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.