Telecí játra na červených hroznech

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
672 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra nakrájíme na tenké plátky a důkladně obalíme ve směsi mouky smíchané se solí a pepřem. Olej rozehřejeme v pánvi s masivním dnem a přibližně 2-3 minuty smažíme po obou stranách první polovinu jater tak, aby byly propečené i uvnitř. Po důkladném propečení játra vyjmeme a stejným způsobem osmahneme i druhou polovinu jater. Opečená játra odložíme stranou.
  • 2
    Na další pánvi si pomalu rozpustíme máslo, jakmile nám máslo začne pěnit, jemně vmícháme cukr, přidáme ocet a důkladně zamícháme. Vše přelijeme vývarem a přivedeme k varu.
  • 3
    Do této směsi přidáme hrozny a na nízkém stupni teploty vaříme 4-5 minut.
  • 4
    Opečená játra vložíme do pánve s připravenou směsi s hrozny a pomalinku játra prohříváme. Játra poléváme šťávou a lehce pohybujeme pánvi, aby se nám játra nepřichytla.
  • 5
    Nakonec játra ozdobíme na talíři snítky petržele.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.