Telecí játra na červených hroznech
25 min.
Ingredience
- 500gramůJátra telecí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůCukr třtinový
- 40mililitrůOcet vinný červený
- 40mililitrůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 150gramůHroznové víno
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
672 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Játra nakrájíme na tenké plátky a důkladně obalíme ve směsi mouky smíchané se solí a pepřem. Olej rozehřejeme v pánvi s masivním dnem a přibližně 2-3 minuty smažíme po obou stranách první polovinu jater tak, aby byly propečené i uvnitř. Po důkladném propečení játra vyjmeme a stejným způsobem osmahneme i druhou polovinu jater. Opečená játra odložíme stranou.
- 2Na další pánvi si pomalu rozpustíme máslo, jakmile nám máslo začne pěnit, jemně vmícháme cukr, přidáme ocet a důkladně zamícháme. Vše přelijeme vývarem a přivedeme k varu.
- 3Do této směsi přidáme hrozny a na nízkém stupni teploty vaříme 4-5 minut.
- 4Opečená játra vložíme do pánve s připravenou směsi s hrozny a pomalinku játra prohříváme. Játra poléváme šťávou a lehce pohybujeme pánvi, aby se nám játra nepřichytla.
- 5Nakonec játra ozdobíme na talíři snítky petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.