Telecí játra na česneku
42 min.
Ingredience
- 600gramůCibule
- 1kilogramJátra telecí
- 400gramůRajčata
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
38 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na části rozpáleného oleje necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme vodu, prolisovaný česnek a chvíli povaříme na mírném ohni.
- 2Játra odblaníme, pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Potom lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na zbylém oleji. Osmažené plátky jater přidáme do hrnce s cibulí a česnekem, přidáme rozmixovaná rajčata a vaříme za občasného míchání na mírném ohni 20 minut.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.