Telecí játra s jablky a cibulí

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
36 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté plátky jater lehce naklepeme a zprudka opečeme po obou stranách na másle a oleji. Opečená játra vyjmeme.
  • 2
    Na tuku od opékání dozlatova usmažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, na kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců a dusíme pod pokličkou 3 minuty. Potom přilijeme vývar, citronovou šťávu a zahřejeme k varu. Přidáme játra, pepř, sůl a dusíme asi 2 minuty.
  • 3
    Játra upravíme na talíře, obložíme kolečky jablek a cibule a přelijeme šťávou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.