Telecí játra s jablky a cibulí
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůJátra telecí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVývar z hovězích kostí
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 2kusyJablka
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
36 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté plátky jater lehce naklepeme a zprudka opečeme po obou stranách na másle a oleji. Opečená játra vyjmeme.
- 2Na tuku od opékání dozlatova usmažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, na kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců a dusíme pod pokličkou 3 minuty. Potom přilijeme vývar, citronovou šťávu a zahřejeme k varu. Přidáme játra, pepř, sůl a dusíme asi 2 minuty.
- 3Játra upravíme na talíře, obložíme kolečky jablek a cibule a přelijeme šťávou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.